Samen slapen en co sleeper

Share Button

Zoals wellicht al enkele mensen weten slapen wij ook samen met onze dochter, Emma. Zalig is dat. Vermoeid? Nee hoor, ik geef borstvoeding al liggend en moet helemaal niet opstaan. Zaaalig!

Tot voor kort ook geen enkel probleem met lawaai of andere zaken. Dit is helaas de laatste tijd moeilijker geworden met een lieve dochter die vlak naast mama wil liggen telkens ze haar hoort of ziet of ruikt. Niet altijd zo handig dus.
We hebben een zetel ja, we hebben een logeerbed ja. Maar neen, toch niet ideaal. Af en toe, ja.
Ik merkte de laatste tijd dat Emma ’s nachts minder drinkt, dat ze enkel echt vlak bij mij wil liggen en niet persé borstvoeding nodig heeft. Gewoon het contact. Lief hoor! Nouja, ofwel slaap ik er gewoon helemaal los door. Dat kan ook natuurlijk. De eerste weken was het wat zoeken en floepte ik af en toe het licht aan maar na enkele weken/maanden ging dat helemaal vanzelf. Keitof. De eerste weken was er van co sleepen geen sprake, mevrouw wou constant tegen mij geplakt liggen, genieten maar!
Dus nu onze dochter 8 maanden is (nouja morgen), niet zoveel meer drinkt dachten we: aha misschien moeten we eens wat anders proberen?
En zo kwamen we van dat:
Naar dit:

 

En mogelijkheden bij:
– In slaap voeden, al liggend zodat je de slapende dochter gewoon kan laten liggen
– Co sleepen, in eigen bed
– Privé tijd in eigen bed
– Privé tijd en erna co sleepen

We proberen dit 2 weken en we zien wat het geeft. Oh, ik (wij) hou(den) zo van co-sleepen!! Vooral als je de verhalen hoort van mama’s die doodmoe zijn door de veelvuldige nachtvoedingen. Ben super blij dat wij daarvan gespaard gebleven zijn.

Waarom co sleepen zo goed is: klik hier
Hoe veilig samen slapen: klik hier en klik hier en klik hier

Share Button

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  
Please enter an e-mail address